Ons team

WieJennie Scheltens (1972)
FunctieDirectrice en medeoprichtster van Stichting Zorg Almere
OpleidingHBO-V (1994), Pabo (2003), post HBO psychiatrische ziektebeelden (1995), WO modulen onderwijskunde/ontwikkelingspsychologie/management
WerkervaringVerpleegkundige psychiatrie, leerkracht speciaal basisonderwijs, intern begeleider speciaal onderwijs, zzp’er in de zorg

Jennie over haar persoonlijke missie

Haar cv laat het al zien. Jennie brengt een schat aan ervaring mee. De reden om Stichting Zorg Almere te beginnen, heeft alles te maken met een persoonlijke missie. In 1996 krijgt ze een meervoudig gehandicapt dochtertje. Als ouder worstelt ze met allerlei vragen waar ze vaak geen antwoord op krijgt. Dat leidt tot een enorme zoektocht. Helaas overlijdt haar dochtertje op driejarige leeftijd. Jennie besluit om zich in te zetten voor extra kwetsbare kinderen. De reden? Ze heeft gemerkt dat er weinig voorzieningen voor deze zorgkinderen zijn. Jennie laat zich omscholen en gaat in het speciaal onderwijs in de slag. Nog later verleent ze als ZZP-er flexibele zorgoplossingen. Ze komt in contact met Tanja van den Brink en ze merken de veranderingen in de zorg. Ze bundelen de krachten en samen met ouders beginnen ze Stichting Zorg Almere. In de dialoog met de gemeente Almere wordt al snel duidelijk dat er teveel kinderen thuiszitten en niet naar school kunnen. Gezien de visie van de stichting, waarbij elk kind een veilige plek moet hebben worden de blauw, gele en groene groep gestart en de samenwerking met Passend onderwijs versterkt. Elk kind, elk mens heeft recht op onderwijs! Jennie zal de komende jaren – samen met het team – blijven bouwen aan de stichting en komen tot innovatie projecten. In dialoog met cliëntenraad, cliënten, ouders en betrokkenen is er nog veel te bereiken!

WieTanja van den Brink (1975)
FunctieZelfstandige boekhouder, penningmeester, medeoprichter Stichting Zorg Almere
OpleidingBoekhouding, belastingrecht
WerkervaringAdministratie in de zorgsector

De flexibele opstelling van Tanja.

Vanaf het begin is Tanja betrokken bij de oprichting van Stichting Zorg Almere. Eerst als zelfstandige en later in dienst kan zij haar vaardigheden in de boekhouding en administratie inzetten ten bate van de ontwikkeling en groei van Stichting Zorg Almere.
Op de administratie is het een meegaan in en flexibel opstellen ten opzichte van de wijzigingen die jaarlijks door de gemeenten en het ministerie worden doorgevoerd. Dit en alle administratieve gevolgen die dit voor de Stichting heeft dienen in goede banen te worden geleid om te zorgen voor een continuïteit in het leveren van de zorg. Ook in verband met de administratieve lasten van ouders zijn haar administratie collega’s en zij altijd bereid tot het verstrekken van de benodigde informatie. Dit om het proces van zorg tot betaling van de geleverde zorg zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Als ze bemerkt dat er veranderingen binnen de zorg op stapel staan, gaat ze in gesprek met Jennie en Funda. Tevens is zij als financieel persoon van de Stichting regelmatig te vinden op het stadhuis van de gemeente Almere, Lelystad en op het kantoor van de SVB om de wijzigingen in het financiële en administratieve proces nauwlettend te volgen en hierover in gesprek te blijven.

WieTamara de Birk (1986)
FunctieZorgcoördinator
OpleidingSPH (2008)
WerkervaringOlivijn, Triade

Het sociale wezen in de persoon van Tamara

Van kleins af aan weet ze al zeker dat ze later met (jonge) mensen wil werken. Een specifieke reden heeft Tamara daar niet voor. Laten we het er maar op houden dat ze gewoon een sociaal wezen is. Iemand die zich erg betrokken voelt bij het welzijn van anderen. De keuze voor de Sociaal Pedagogische Hulpverlening doet ze voornamelijk op haar gevoel. Dat pakt goed uit. Ze geniet van de dagelijkse uitdagingen op haar werk. Cliënten ondersteunen, begeleiden en ze net dat extra steuntje in de rug geven. Zo slagen die erin vanuit een stabiel emotioneel welzijn zich verder te ontwikkelen. Tamara ziet trots en blij hoe haar cliënten binnen Stichting Zorg Almere de kleine ‘grootse’ stappen maken. Haar structurele werkwijze, de veilige omgeving die ze creëert en soms de onontbeerlijke wijzigingen dragen daaraan bij. Tamara geniet van de kleinste dingen die ze dagelijks ervaart. Het maakt haar tot een tevreden mens.

WieGonul Sen (1969)
FunctieVerpleegkundige
OpleidingVerpleegkundige MBO 4
WerkervaringOuderenzorgcentrum, Verpleeghuizen

Sinds 1september 2016 als verpleegkundige begonnen bij de Olivijn. Hier verleen ik holistische zorg aan kinderen. Het kind wordt in zijn geheel benaderd, zonder lang stil te staan bij de beperking. Ik streef naar veiligheid en warmte die ik als verpleegkundige kan overdragen. De ouders van de kinderen staan in de zorg centraal en stel ik als doel om een goede vertrouwensband op te stellen. Dit maakt dat ik mijn expertise als zorg coördinator inzet. Daarnaast begeleidt ik kinderen op de IKC groep. Hier ontwikkel ik me tot een begeleider die met een andere blik kijkt dan een SPH-er.

WieMax Tijnagel (1988)
FunctieTeamleider
OpleidingSPW 4, SPH
WerkervaringTriade Tante Truus, Intermetzo

Max verwezenlijkt waar veel mensen vaak stiekem van dromen.

Hij heeft gewoon van zijn passie zijn werk gemaakt. Hij gaat de zorg in omdat het simpelweg de aard van het beestje is. Als mensen zorg nodig hebben, speelt die aard op. Dat dromen heeft hij trouwens gemeen met de mensen van Stichting Zorg Almere. Fantaseren over ongekende mogelijkheden. Ongebaande paden verkennen en die brutaalweg inslaan. Gewoon zien waar je terecht komt. Spannend. Vooral omdat Max met zoveel verschillende cliënten werkt. Ook zijn collega’s zijn allemaal anders. Maar het doel is voor iedereen hetzelfde. Uiteindelijk slaan ze allemaal dezelfde richting in met een gezamenlijke droom in gedachten. Meer ontwikkeling en onderwijs, dat is waar hij als zorgcoördinator naar streeft. De passende zorg die cliënten nodig hebben om vooruit te komen. Bij Max zijn ze daarvoor aan het goede adres.

WieShirley Soekhai (1989)
FunctieBegeleider
OpleidingSPW 4
WerkervaringOlivijn

Shirley vertelt stralend over ‘haar’ groepje

Als Shirley over ‘haar’ groepje praat, beginnen haar ogen helemaal te stralen. Werken met groepen heeft haar hart gestolen. Met het diploma van Pedagogisch Medewerker op zak studeert ze nog een jaar Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Ze loopt stage bij een kleutergroep op Olivijn, een school voor speciaal basisonderwijs. Een schot in de roos. Al op de eerste dag krijgt Shirley zoveel positieve indrukken dat ze het meteen zeker weet. In deze sector voelt ze zich als een vis in het water. Ze wil niets anders meer. Als ze in contact komt met Stichting Zorg Almere is de keuze snel gemaakt. Shirley draait mee bij verschillende groepen, doet ambulant werk en begeleidt kinderen bij de naschoolse opvang. Elke dag is anders en zorgt voor nieuwe uitdagingen en dat is ook zo met het logeren. Een thuis van huis creëren, dat kan ze. Dat is zo interessant dat ze altijd met een grote lach naar haar werk gaat, naar ‘haar’ kinderen.

WieDamien Heil (1992)
FunctieZorgcoördinator
OpleidingSPH
WerkervaringPhiladelphia Zorg, Persoonlijke begeleider PGB

Damien is een motiveerde kerel die altijd in is voor een geintje.

Sportief en uitdagend komt hij uit een zorgachtergrond. Zijn moeder heeft hem geïnspireerd en zodoende is hij begonnen met een studie SPH.
Deze had hij in no time afgerond en is hij begonnen bij de stichting. Hij werkt graag met groepen, op de stichting op de Groene groep, maar ook tijdens het logeren. Hij is gepassioneerd over zaken daarom is hij ook de zorgcoördinator van het logeren. Hij wil dat de cliënten het naar hun zin hebben en een ontspannen tijd hebben. Een potje voetballen of zwemmen en ’s avonds gamen of een film kijken met de jongens. Ook in thuisbegeleiding streeft hij doelen te halen met cliënten, ze een stap verder te helpen aangepast op hun situatie.

WieJonathan Haring (…)
FunctieBegeleider / leerkracht
OpleidingSPW 3, PABO
WerkervaringDoenersdreef Zorg

Leerkracht basisonderwijs en begeleider Stichting Zalm.

Sinds 1 november 2016 in dienst bij Zalm en daarvoor 10 jaar werkzaam geweest bij zorginstelling Doenersdreef Zorg in Almere als docent/begeleider. Aldaar samen met collega’s het scholingsgedeelte opgezet in 2008 en gewerkt met LVB doelgroep met gedragsproblematiek van 4 tot en met 18. In 2014 samengewerkt met een MBO school en via die weg 6 leerlingen gediplomeerd op niveau 1/entree. In het dagelijks leven muziekliefhebber, als luisteraar en als artiest. Jonathan wil kinderen verder brengen en ontwikkelen zodat ze terug naar school kunnen!

WieDanny Meijer (1983)
FunctieCoördinator logeren
OpleidingSPW 4
WerkervaringLeger, Doenersdreef Zorg

Danny is een bevlogen begeleider, die altijd hard aan het werk is met cliënten. In de dagbesteding gaat hij aan de gang waar klussen gedaan moeten worden en is hij met cliënten door het hele gebouw te vinden.
Ook in het logeren is hij altijd bezig met cliënten van voetballen en zwemmen, tot spelletjes, maar ook het boekje voorlezen om naar bed te gaan. In het team maakt hij sfeer en is hij er voor collega’s, zowel voor een lolletje als voor de serieuze zaken. Danny heeft veel ervaring met het aanbieden van activiteiten en stemt goed in op de belastbaarheid van cliënten. Daarom is hij goed op zijn plaats bij onze jongeren.

WieJanneke Peelen (1983)
FunctieBegeleider
OpleidingSPW 4
WerkervaringWoonbegeleiding

Van jongs af aan weet ik al dat ik graag met mensen wil werken en daar iets voor wil betekenen. Tijdens mijn opleiding werd het mij nog duidelijker dat ik met kinderen/jongeren wil werken. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in de gehandicaptenzorg, ben ik zelf moeder geworden van 2 kinderen. Ik heb in die periode in de kinderopvang gewerkt. Toch miste ik hier een uitdaging in en vond ik de kinderen die extra ondersteuning nodig hadden, het leukst. Toen ik dus hoorde dat er bij stichting zalm personeel nodig was, leek dit me direct een leuke uitdaging! Ik werk op de dagbesteding met jongeren en dat sluit goed aan bij mijn ervaring in de gehandicaptenzorg.

WieYoran Schulte (1993)
FunctieBegeleider
OpleidingJeugdwerker niveau 4
WerkervaringStichting Zorg Almere

Yoran geniet van de gezelligheid

Yoran geniet van het werk bij Stichting Zorg Almere. Hij vindt het leuk om de cliënten stapje voor stapje te zien groeien. Al die verschillende types met hun eigen unieke en leuke karakter. Er is een vaste structuur, maar toch is geen dag hetzelfde. Want geen enkel mens gedraagt zich elke dag eender. Daarom is Yoran constant bezig met het aanpassen van zijn begeleidingsstijl. Hij vindt de afwisseling van de activiteiten erg leuk. Zo wast hij af, lapt hij de ramen en verschoont hij de hokken van de dieren. Vervolgens is het tijd om boodschappen te doen. Tussendoor nog even spelen met de blokken en dan is het alweer tijd om te gaan koken. Ook al is elke dag anders, één ding is vaste prik. Er is altijd tijd om te lachen. Met de cliënten en met de collega’s. Daardoor vormen ze een hecht team dat op elkaar kan bouwen. Zo bieden ze een veilig vangnet voor de cliënten om te groeien en te leren.

WieJet Maijer (1998)
FunctieAssistent Begeleider
OpleidingPW-Jeugdzorg 4
WerkervaringDagbehandeling Papageno

Mijn naam is Jet. Als stagiaire kwam ik een half jaar geleden bij Stichting ZALM en inmiddels heb ik mij diploma op zak en werk ik als flexwerker op de verschillende groepen. Ik vind het leuk om activiteiten te bedenken die bij de verschillende cliënten aansluiten. Ik hou er van om creatief bezig te zijn, ben oplossingsgericht en vind het fijn om samen te werken met verschillende collega’s. Het team bestaat uit collega’s waar ik op kan vertrouwen en die net als ik hart hebben voor de cliënten. Ik ga dan ook iedere dag met plezier naar mijn werk.

WiePascalle Scheltens (1998)
FunctieLeerling verpleegkundige
OpleidingHavo, HBO-V (in opleiding)
WerkervaringFundazorg

Pascalle combineert haar passies voor de zorg en de muziek

De bijzondere cliënten van Stichting Zorg Almere raken bij begeleidster Pascalle een gevoelige snaar. Dus zet ze haar beste beentje voor. Ze vindt het gezellig om muzieklessen te geven aan kinderen die er zo van genieten en groepen te begeleiden. Ze kunnen ook zoveel. Zelf speelt ze sinds haar twaalfde gitaar. Zingen deed ze altijd al. Van jongs af aan is daar de interesse in mensen helpen en verzorgen. Dat heeft te maken met het verlies van haar dove en verstandelijk beperkte zusje. Ze is blij dat ze bij de stichting haar twee passies kan combineren. Tijdens de logeerweekenden zorgen de cliënten ook voortdurend voor verrassingen. Dan staat er opeens een maaltijd op tafel die gekookt is door één van hen. Pascalles studeert HBO-V omdat ze mensen op veel gebieden wil helpen. Denkend aan de toekomst lijkt het Pascalle heel tof om nog heel lang bij de stichting te blijven. Gewoon, omdat ze zich er zo thuis en welkom voelt.

WieEllen van den Brink (1995)
FunctieBegeleider
OpleidingPsychologie (propedeuse)
Werkervaring

Mijn naam is Ellen van den Brink en ik ben 20 jaar oud. Sinds februari 2016 werk ik bij Stichting Zorg Almere. Aangezien ik nog bezig ben met mijn opleiding psychologie aan de Universiteit Utrecht, werk ik enkel de logeerweekenden bij Stichting ZALM. Het werk bij Stichting ZALM is voor mij de eerste ervaring met de zorgwereld, en het bevalt me prima! Ik merk dat ik veel genoegdoening kan halen uit het zien groeien van en het omgaan met de cliënten en tegelijkertijd zelf ook veel leer van de cliënten. Daarnaast heeft dit werkveld veel raakvlakken met mijn studie, wat het werk des te interessanter maakt.

WieLisa Boels (1992)
FunctieBegeleider
OpleidingFotografie, SPH
WerkervaringStichting Zorg Almere

Fotograferende Lisa belandt toch in de zorg

Lekker creatief bezig zijn. Met dat doel in het achterhoofd begint Lisa met een opleiding tot fotograaf. Ze wil liever niet in de zorg. Dat wereldje kent ze van huis uit. Haar zusje Vera heeft namelijk autisme en een verstandelijke beperking. Dan vraagt Jennie of ze mee wil helpen bij het muziekproject op zaterdag. Ze stemt direct toe. En gaandeweg ontdekt Lisa dat ze het werken in de zorg stiekem toch wel heel leuk vindt. Ze start met haar tweede studie SPH. Aanvankelijk steunt ze op haar praktijkervaring met Vera als ze werkt. Nu komt ze steeds meer in aanraking met de theoretische onderbouwing. Het is telkens weer zoeken naar de balans. De cliënten een fijne en gezellige dag bezorgen zonder daarbij de begeleiding uit het oog te verliezen. Als dat goed gaat, heeft dat een positieve uitwerking op de gezinssituatie. Dat weet ze uit ervaring. Een extra drijfveer voor haar om een nog betere hulpverleenster te worden.

WieGlenda Wijntuin-Kruin (…)
FunctieAdministratief medewerker
OpleidingLBGO, MEAO
WerkervaringFinanciële administratie

Voor juli 2016, had ik niet eerder van Stichting Zorg Almere gehoord. Via een kennis kwam ik meer te weten over de Stg. en mijn interesse werd opgewekt. Na een heel fijn en prettig gesprek met Jennie Scheltens mocht ik als administratieve medewerker de afdeling administratie versterken. Wat ik heel mooi vind aan Stg. Zalm is dat ieder cliënt als persoon centraal staat en dat is iets dat mij erg aanspreekt. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Vanaf dag 1 voelde ik mij op mijn gemak.

WieKenneth Lisse (1963)
FunctieChauffeur
OpleidingICT, Administratie, CCV
WerkervaringSysteembeheer, administratie, Willemse en de Koning

Mijn naam is Kenneth Lisse. Na wat omzwervingen in mijn loopbaan ben ik uiteindelijk als chauffeur in het leerlingvervoer aan het werk gegaan. Het geeft een buitengewone voldoening om iets extra’s toe te kunnen voegen aan het welzijn van mensen met o.a. een beperking. Als voorbeeld, de kinderen die ik naar school bracht. Ik zag het niet alleen als mijn functie om mensen van A naar B te brengen maar ook om ze op een vaak speelse wijze dingen bij te brengen. De resultaten hiervan heb ik gemerkt aan de vele positieve reacties van de ouders gedurende de 3 jaar dat ik werkzaam ben als chauffeur. Verder zie ik mijzelf als een Allround persoon, waarbij het welzijn van anderen hoog in het vaandel staat. Flexibiliteit en inschattingsvermogen zijn woorden die bij mij passen. Problemen zie ik als uitdagingen en moeilijke situaties ga ik dan ook niet uit de weg.
Op dit moment ben ik bij Zalm een “Chauffeur in de ruimste zin van het woord”. Eigenlijk een manusje van alles en dat bevalt heel goed 🙂

WieDaniel Maldonado (1994)
FunctieBegeleider
OpleidingSPH
WerkervaringSinds 2012 Stichting Zorg Almere
Daniel Maldonado

Daniel heeft passie voor muziek en voor mensen

Daniel is in het bezit van een uitgebreid muziekrepertoire. Op zaterdag geeft hij drum-, piano- en gitaarles. Verder maakt hij zich verdienstelijk als assistent-begeleider en muziekdocent. Zijn motivatie om in de zorg te werken? Hij wilde een beroep waarmee hij iets voor mensen kan betekenen. Als Jennie hem vraagt voor het muziekproject raakt zij meteen de juiste snaar bij Daniel. Want bij Stichting Zorg Almere combineert hij twee passies, mensen helpen en muziek. Hij zou er bijna spontaan van gaan jubelen. Daniel roemt de afwisseling en de uitdaging. Hij werkt met kinderen met uiteenlopende problematiek. Het mooiste is dat ze vooruitgaan. En zelf leert hij elke keer ook weer iets van al deze verschillende kinderen. Hij voelt zich thuis bij het team en dat heeft allemaal te maken met die fijne sfeer. Van Daniel horen we in de toekomst vast nog veel meer.

WieThomas Scheltens (1995)
FunctieLeerling – begeleider
OpleidingVWO
WerkervaringSinds 2012 Stichting Zorg Almere
Thomas Scheltens

Het dak eraf tijdens de jamsessies van Thomas

Een muzikant in hart nieren die gek is op verschillende stijlen. Iemand die altijd nieuwe dingen uit wil proberen. Zie daar een klinkende omschrijving van Thomas. Hij is een andere belangrijke schakel van het swingende muziekproject van Stichting Zorg Almere. Inmiddels geeft hij er al jarenlang les. Hij voelt zich daar helemaal in zijn element. Want wat is er nou mooier dan contact te maken met cliënten door middel van het prachtige instrument muziek? Zo leert hij cliënten dan ook spelen op de gitaar of basgitaar. Van beginnende spelers tot gevorderden. En van blues tot metal. Bijna alles is mogelijk. Hij sluit vloeiend aan bij de wensen van de cliënt. Geniet van het gedeelde plezier. Zaterdag is het helemaal feest. Dan organiseert Thomas samen met zijn collega’s jamsessies. Dan gaat het dak er nog net niet af. En zo hoort het ook. Op een leuke inspirerende manier sprongen maken.

WieRob Haak (1990)
FunctieLeerling-begeleider
OpleidingBachelor of Music
WerkervaringZzp’er muziekles, lid van diverse bands
Rob Haak

Over de juiste muziekcultuur van Rob

Rob hoeft niet na te denken over wat hij later wil doen. Als het maar met muziek te maken heeft. Bij de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden haalt hij zijn Bachelor of Music. De volgende slag die hij slaat is het oprichten van zijn eigen bedrijf RobCultuur. Het aanbod is divers. Hij verzorgt optredens met de muziektheaterband De Kapitein en Bemanning en geeft muziekles bij Stichting Zorg Almere. Hij omschrijft zijn eigen werk als speels en kinderlijk. Die cultuurachtergrond sluit geweldig aan bij de cliënten die hij les geeft. Als een plectrum bij een gitaar. De kinderen tonen Rob hun kunsten op de bas of de gitaar. Ze laten hem versteld staan. Hij vindt het razend interessant en mooi om te zien hoe ieder kind op zijn eigen manier muziek maakt en leert. En dat is nog niet alles. Rob heeft nog meer verborgen talenten. Hij maakt illustraties voor opdrachtgevers. Een persoon vol verrassingen dus. Net als de kinderen waarmee hij werkt. Dat houdt het ritme erin.

WieMariska van Putten
FunctieZorg coördinator
OpleidingSPW 3, SPW 4, Toegepaste Psychologie
Werkervaring

Mariska is nieuwsgierig naar kinderen die wat extra aandacht nodig hebben

Het valt Mariska al snel op als ze in het reguliere basisonderwijs werkt. Kinderen die extra aandacht nodig hebben, krijgen vaak een negatieve benadering of ze worden genegeerd. Zeker niet altijd uit onwil. Maar meer uit tijdgebrek of ontbrekende kennis. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van Mariska. En ze besluit verder te studeren, ditmaal Toegepaste Psychologie. Ze gaat stage lopen bij een dagbehandelingsgroep binnen de psychiatrie. Ze werkt met kinderen met gedragsproblematiek. Een leuke en uitdagende groep vindt Mariska. Ze is blij dat ze haar theoretische kennis nu kan gaan toepassen in de praktijk. Ervaring opdoen door samen te werken en te leren. Want die nieuwsgierigheid van haar verdwijnt nooit. En dat is maar goed ook. Want dat stimuleert haar naar het vinden van nieuwe wegen en oplossingen.

Stichting Zorg Almere biedt begeleiding individueel, begeleiding groep en persoonlijke verzorging aan mensen met beperkte sociale redzaamheid en/of ziektebeeld. Heb jij een visie op zorg? Kun je goed samenwerken, zowel met cliënten of hun ouders als met je collega’s? En ben jij expert in je vak? Een multi-talent?

Stichting Zorg Almere zoekt regelmatige gemotiveerde creatieve begeleiders, die van aanpakken weten en die cliënten voorop zetten!